Ви тут:
Спорт Суспільство 

Легенда Формули-1 Міхаель Шумахер вийшов з коми

“Червоний барон” вперше за 5 років у свідомості.

За інформацією Le Parisien, у даний час семиразовий чемпіон світу у Формулі-1 проходить лікування в паризькій клініці.

9 вересня це ж видання повідомляло, що Шумахер був доставлений в кардіологічне відділення однієї з лікарень Парижа. Зазначалося, що при транспортуванні обличчя і тіло спортсмена були закриті.

Також на німця чекає експериментальна операція по впровадженню стовбурових клітин в серцеву тканину. Керувати процесом буде кардіохірург професор Філіп Менаше.

29 грудня 2013 року Міхаель Шумахер, катаючись на лижах разом зі своїм сином на курорті Мерібель, що у Французьких Альпах, впав та вдарився головою об приховане під снігом каміння. Він катався за межами визначеної безпечної зони. Як свідчить відео, зняте випадковим свідком на мобільний телефон, швидкість під час падіння була невеликою, близько 20 км/год. А при падінні Шумахер перевернувся в повітрі і вдарився об каміння головою. Від удару захисний шолом розколовся навпіл, Шумахер отримав важкі травми голови. Він був підібраний двома рятувальниками та на гелікоптері терміново доставлений у шпиталь в Мутьє, а згодом в Університетський госпіталь у Греноблі, який спеціалізується на травмах голови. Згодом, ввечері того ж дня, було повідомлено, що Міхаель Шумахер знаходиться в комі у критичному, але стабільному стані, через черепно-мозкову травму. Було проведено нейрохірургічну операцію, щоб знизити тиск на мозок.

Перейти до вмісту