Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Крюківський вагонобудівний завод виготовив для військових нові мобільні лазне-пральні комплекси

У відповідності до Державного оборонного замовлення на 2019 рік та державного контракту, Публічним акціонерним товариством «Крюківський вагонобудівний завод» для потреб ЗС України було виготовлено близько 10 одиниць мобільних лазне – пральних комплексів (МЛПК).

23 вересня на базі одного з Об’єднаних центрів забезпечення, що на Харківщині, відбулася передача 6 одиниць військовим частинам ЗС України, які виконують завдання за призначенням в Операції Об’єднаних Сил, повідомляють на сторінці Командування Сил логістики ЗСУ у соцмережі.

Решту комплексів планують поставити до кінця цього місяця.

МЛПК пройшов визначальні відомчі випробування та допущений до експлуатації у Збройних Силах України.

Мобільний комплекс призначений для індивідуального прання особистих речей та миття особового складу у польових умовах. Він розміщений на базі контейнерів, встановлених на шасі автомобіля КрАЗ з причепом.

– В одному з контейнерів обладнано відділення для прання, сушіння та прасування натільної білизни та одягу. В технічному відсіку розміщуються дизельно-генераторні установки для автономного енергозабезпечення та спеціальне обладнання для під’єднання до зовнішньої електромережі

В іншому контейнері обладнаний мобільний лазневий модуль, в якому передбачено можливість нагріву води з використанням як рідкого, так і твердого палива, – йдеться у повідомленні. 

Перейти до вмісту