Ви тут:
Анонс Суспільство 

“Корисна програма”: як вибрати смачний і натуральний йогурт?

У середу, 11 вересня, о 10:00 на «Інтері» – новий випуск ток-шоу про якість життя «Корисна програма». Глядачі дізнаються, на що потрібно звертати увагу при виборі йогурту і як приготувати його в домашніх умовах?

Нобелівський лауреат Ілля Мечников в минулому столітті уважно вивчав властивості бактерій, що містяться в йогурті. І вживав цей продукт щодня, щоб загальмувати процеси старіння. Вчений дійсно прожив удвічі більше, ніж його брати. Та й сьогодні реклама продовжує нас переконувати в тому, що йогурт – це корисний сніданок, унікальні лактобактерії, свіжі фрукти і тонкий молочний смак. Але чи так це насправді? З чого виготовлений йогурт? І як він впливає на наше здоров’я?

«Правильний йогурт містить «живі культури» – корисні бактерії, які здійснюють благотворний вплив на організм людини: покращують травлення, підвищують імунітет, нормалізують мікрофлору кишківника, – розповідає експерт з якості та безпеки харчових продуктів Ольга Шуляк. – Основним індикатором натуральності продукту є його термін придатності. Вибирайте йогурти, які зберігаються не більше 14 днів. Чим свіжіший йогурт, тим більше в ньому живих бактерій. Найкориснішим є натуральний йогурт, який можна приготувати в домашніх умовах».

У чому різниця між питним і густим йогуртом? З якими продуктами його краще вживати? Який з йогуртів вважається найкориснішим для дітей? Чи можуть в ньому міститися шкідливі консерванти? Як можна використовувати йогурт, термін придатності якого закінчується? І як за допомогою цього продукту можна позбутися від акне? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми»: автор сюжетів проекту Віра Борсук; мікробіолог Оксана Вольська; лікар-гастроентеролог Галина Салтикова; експерт з якості та безпеки харчових продуктів Ольга Шуляк; голова правління громадської організації «Всеукраїнська асоціація по захисту прав споживачів» Максим Гончар. Корисними порадами поділиться зоряний експерт цього випуску – прима-балерина Національного театру опери та балету Христина Шишпор.

«Їм мало, постійно сиджу на дієтах, тому частенько дозволяю собі випити йогурт вранці або вдень замість повноцінного прийому їжі, – розповідає Христина Шишпор. – Але в «Корисній програмі» дізналася багато нового і цікавого. Виявляється, йогурт корисний в поєднанні з іншими продуктами, а не натщесерце. У дієтичному харчуванні його краще вживати з овочами і фруктами або через 2 години після їжі. Крім того, знежирені йогурти – не більше ніж маркетинговий хід виробників. Вони позбавлені цінних жиророзчинних вітамінів, та й кальцій з них засвоюється гірше. Тому краще купувати продукти з низьким вмістом жиру (1,5 – 2,5%), ніж знежирені».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений йогурту, дивіться завтра, 11 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».