Ви тут:

До 80% українських ґрунтів потерпають від нестачі поживних речовин, — науковець

Поточна ситуація з станом ґрунтів в Україні є вкрай складною, адже 70-80% ґрунтових ресурсів України потерпають від нестачі поживних речовин та міндобрив.

Таку думку висловив академік НААН України, директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. А.Н. Соколовського» Святослав Балюк, повідомляє agri-gator.com.ua.

«Сьогодні ґрунти швидко деградують. Наразі близько 70-80% українських ґрунтів потерпають від нестачі поживних речовин», — зазначив у своєму виступі фахівець, підкресливши, зокрема, що з року в рік в українських ґрунтах, так званого, середнього гранулометричного складу, знижується вміст гумусу.

Науковець також підкреслив, що для покращення стану ґрунтів в Україні фермерам вже сьогодні необхідно запроваджувати технології точного землеробства та точкового удобрення.

«Застосування саме цих технологій пояснюється тим, що ґрунт одного й того ж поля є неоднорідним за своєю структурою. Саме тому фермеру необхідно дивитися де використовувати підживлення, наприклад, мікро-, а де макроелементами. Наші ґрунти — виснажені, тому їх потрібно відновлювати, але робити це правильно», — наголосив Святослав Балюк.

Перейти до вмісту