Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Автобусні зупинки, тренажерний та сміттєві майданчики: які проєкти на Бюджет участі подала Недогарківська ОТГ

Цьогоріч Недогарківська об’єднана територіальна громада подала на обласну програму Бюджет участі 3 проєкти.

На сторінці у Фейсбук Недогарківської сільської ради з’явився опис проєктів.

ПРОЕКТ № 61 «Забезпечимо комфорт разом» – придбання автобусних зупинок для сіл Рокитне-Донівка та Пащенівка Кременчуцького району (автор Гіглан Алла Анатоліївна)

В ході реалізації проекту буде придбано автобусні зупинки, які будуть встановлені по руху маршрутного автобуса «Рокитне-Донівка – Недогарки – Кременчук» у село Рокитне-Донівка по вулиці Степовій та у село Пащенівка по вулиці Зеленій. Розташування зупинок буде виконано відповідно до затвердженого маршруту руху автотранспорту та Правил дорожнього руху України. Зупинки матимуть дах та стіни для захисту від несприятливих погодних умов, будуть обладнані лавами для очікування, урнами для сміття, табличками із зазначенням графіку дорожнього руху, номером автобусного маршруту і розкладом руху транспорту. На території біля автобусних зупинок будуть проведені роботи з благоустрою (скошування бур’янів, вирівнювання території, підсипка нерівностей, огородження бордюрами, тощо).

Дані заходи не лише створять належні та безпечні умови для очікування мешканцями сіл автотранспорту, а й перетворять зупинки на улюблене місце зустрічі і спілкування місцевих мешканців та приїжджих. В результаті – поліпшиться соціальна інфраструктура сіл, що стане новим поштовхом для розвитку громадської ініціативи у Недогарківській громаді.

ПРОЕКТ № 64 «Територія активного та здорового життя»: встановлення вуличного тренажерного майданчика у селі Максимівка Кременчуцького району (автор Ляпун Людмила Миколаївна)

Метою проекту є облаштування сучасного вуличного тренажерного майданчика у центрі села Максимівки, а саме – придбання та встановлення:

  • спортивних вуличних тренажерів для різних груп м’язів;
  • елементів благоустрою (паркових лавок, урн для сміття та велопарковок).

Реалізація проекту створить передумови для розвитку спорту і підтримання здорового способу життя для мешканців села Максимівки, насамперед молоді. Тренажерний майданчик буде доступним у будь-який час для всіх мешканців села, а його розташування у центрі села, біля навчального закладу та будинку культури, створить всі умови для розвитку та популяризації занять спортом у громаді.

ПРОЕКТ № 88 «Сміття з хати – по-європейськи» – вчимося поводитися зі сміттям у селі Рокитне-Донівка Кременчуцького району (автор Іванов Ігор Антонович)

Проектом передбачається облаштування 2-х майданчиків по збору твердих побутових відходів у селі Рокитне-Донівка по вул. Степовій. Кожен майданчик складатиметься із павільйону з металоконструкцій з дахом, який буде розміщений на бетонній основі. Конструкція матиме гарне провітрювання та природне освітлення. На кожному майданчику пропонується встановити 4 контейнери для роздільного збору сміття (папір, скло, пластик, змішані відходи). По периметру майданчика буде висаджено «природну огорожу» із самшиту для створення естетичного вигляду смітника, його маскування та додаткового бар’єра проти розлітання сміття. Для мешканців села будуть встановлені плакати/інформаційні дошки з правилами користування сміттєвим майданчиком, детальними роз’ясненнями, як сортувати сміття та графіком вивозу побутових відходів. Досвід, отриманий у реалізації проекту, не лише започаткує позитивний шлях у розв’язанні проблеми правильного поводження із сміттям у громаді, а й дасть поштовх для поширення його в інших селах Недогарківської сільської ради.

Перейти до вмісту