Ви тут:
PROвсе Суспільство 

6 звичок, які допоможуть швидко схуднути, – назвали вчені

Щоб схуднути, зовсім необов’язково день і ніч проводити в спортзалі і морити себе голодними дієтами. Експерти з харчування стверджують, що видимого ефекту можна домогтися, доклавши мінімум зусиль.

Дієтологи повідомили, що є 6 простих звичок, які допоможуть вам стати стрункішою.

Головне правило, якого радять дотримуватися фахівці, – обов’язково снідати. За останніми дослідженнями, опублікованими в журналі American Journal of Physiology – Endocrinology and Metabolism, ранковий прийом їжі прискорює процеси перетравлення і абсорбції вуглеводів, що, в свою чергу, заряджає вас енергією і вберігає від перекусів на ходу. Крім того, сніданок допомагає розігнати метаболізм.

Але перед сніданком вони рекомендують випивати склянку води. Робити це краще відразу після пробудження, натщесерце. І вода повинна бути теплою. Вона має позитивний вплив на роботу шлунково-кишкового тракту і активізує обмінні процеси.

Також дієтологи рекомендують дотримуватися принципів 5-6-разового харчування. Якщо їсти кожні 3-4 години, ви не будете відчувати гострого голоду, а значить, ніяких нападів переїдання і зривів. Однак порції повинні бути невеликі, максимум 300 грамів.

Ще один простий лайфхак – з’їдати щодня одне яблуко. Численні дослідження показали, що жінки, які додали в свій раціон цей фрукт, худнуть швидше, ніж ті, хто від нього утримується.

Крім того, на думку фахівців, необхідно ходити, якщо не виходить крокувати рекомендовані 10 000 кроків, то хоча б активно рухатися 5 хвилин в день. У тиждень вийде вже 35 хвилин, що дасть третину аеробної активності, необхідної для збереження здоров’я.

Остання порада дієтологів – лягати спати на 5-10 хвилин раніше, ніж ви звикли. Брак сну – один з важливих факторів, що впливає на появу зайвої ваги і приріст жирової тканини. Відбувається це тому, що через недосипання організм виробляє гормон стресу кортизол, що, в свою чергу, призводить до неконтрольованої тяги до солодкого. А лягаючи спати на 10 хвилин раніше, ви виграєте в тиждень 30-60 хвилин додаткового відпочинку.

Перейти до вмісту