Ви тут:
Суспільство 

50 генпрокурорів США почали спільне розслідування щодо Google

У США 50 генеральних прокурорів розпочали спільне розслідування проти Google. Компанію підозрюють у порушенні антимонопольного законодавства.

Розслідування проводитимуть генпрокурори з 48 штатів, а також з Пуерто Рико та округу Колумбія, за виключенням штатів Каліфорнія та Алабама, повідомляє “Інтернет Свобода” з посиланням на The Verge. 

Фото Mandel Ngan/AFP/Getty Images: спільна пресконференція генпрокурорів про прочаток розслідування

Генпрокурор Техасу Кен Пакстон заявив на пресконференції 9 вересня 2019 року, що Google “домінує над усіма аспектами реклами та пошуку в інтернеті”. 

Після оголошення про розслідування акції материнської компанії Alphabet зменшилися приблизно на 0,9%. 

У Google заявили, що “завжди конструктивно працювали з регуляторами і продовжать це робити”. 

Раніше Reuters повідомив, що генпрокурори з 9 штатів почали своє розслідування щодо можливого порушення антимонопольного законодавства компанією Facebook. За словами Летиції Джеймс, генпрокурора штату Нью-Йорк, яка очолює коаліцію з генпрокурорів, у цьому розслідуванні перевірять, чи не ставилися під ризик дані користувачів та чи не збільшувалася ціна на рекламу на платформі. 

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що Єврокомісія перевірить сервіс пошуку вакансій Google – Google for Jobs. Регулятор хоче з’ясувати, чи не надає компанія нечесну перевагу своєму сервісу порівняно з іншими. 

Перейти до вмісту