Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

За минулу добу на Полтавщині ліквідували 7 пожеж на відкритій території

Протягом 20 серпня рятувальники з підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України ліквідували 7 пожеж на відкритій території. Горіння зафіксовані у Полтаві, Котельві та Решетилівському, Диканському, Новосанжарському, Полтавському районах. Внаслідок займань було знищено близько 12 гектарів сухої трави та очерету.

Так, о 15:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на відкритій території поблизу вул. Яківчанської в Київському районі міста Полтава.   

– Рятувальники, які прибули на виклик, встановили, що горить суха трава на площі 3 га.  Пожежу ліквідували о 16:15. До гасіння залучалися 9 чоловік особового складу 2-ї та 4-ї  державних пожежно-рятувальних частин та 2 одиниці техніки, – повідомляють в УДСНС України у Полтавській області.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем.

– Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території.

Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101.

Перейти до вмісту