Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як правильно їсти вночі і навіщо це потрібно, – розповіла дієтолог

Серед жінок є міф про те, що після шостої вечора категорично не можна їсти. Однак досвідчена дієтолог і ендокринолог Альбіна Коміссарова розвіяла цей міф і розповіла, як правильно їсти вночі і навіщо це потрібно. За її словами, людина може їсти все, що їй до вподоби, головне не виходити за рамки денного раціону.

Як пише ІА “Версія”, якщо говорити простими словами, то обмін речовин людини дійсно зменшує свою швидкість у вечірній час, але це відбувається виключно ближче до сну. Тобто, останній прийом їжі повинен бути не більше, ніж за 2-3 години до сну. Це дозволить їжі перетравитися трохи пізніше і людина буде лягати спати без характерного бурчання в шлунку.

Крім того, їсти на ніч можна навіть шоколадку. Головне не переборщити з денною нормою протягом дня – це 3-5 порцій розміром з жменю, яка входить в долоню. Тут же дієтолог розвіяла міф щодо вуглеводи, які можна їсти весь день, а не тільки вранці, як часто буває з солодким. Крім того, молочну продукцію і сир не просто можна, а потрібно їсти ввечері або ж на другу вечерю. Єдине, від чого Коміссарова рекомендує утриматися, це алкогольні, солодкі і газовані напої; фаст-фуд; немиті овочі; сире м’ясо, риба і яйця.

Також вона підкреслила, що якщо обід був щільним, то вечеря повинна бути більш легкою або навпаки. Сама дієтолог завжди п’є кефір або йогурт на ніч, що дозволяє запустити роботу її травної системи.

Нагадаємо, кишкові інфекції можна назвати «літнім» захворюванням – їх пік зазвичай припадає на жарку пору року. Медики розповіли, як вберегтися від кишкових інфекцій влітку. За словами фахівців, саме в цей час діють фактори, що сприяють зараженню: з’являються в раціоні свіжі овочі, фрукти, зростає кількість мух, виїзди на природу, купання у відкритих водоймах.

Перейти до вмісту