Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Вихованець Донецька: що відомо про новачка “Ворскли”

Володимир Баєнко раніше виступав за ФК “Рига”.

Як розповіли у прес-службі “зелено-білих”, з латвійцями у ролі капітана вигравав чемпіонство минулого сезону і став володарем Кубка цієї прибалтійської країни, де навіть зміг відзначитися п’ятьма забитими голами.

Баєнко оформив свої трудові стосунки з «Ворсклою» терміном на один рік, та вже обрав собі футболку з 27-м ігровим номером.

Народився в Донецькій області. У турнірах ДЮФЛУ виступав за донецькі «Шахтар» (15 ігор) та «Олімпік» (50 ігор, 1 гол). Далі виступав за аматорські футбольні клуби з чемпіонату області. Перший професіональний контракт підписав напередодні початку сезону 2011/12 із дніпродзержинською «Сталлю», але через травму так і не дебютував у складі свого нового клубу.

Професіональну кар’єру розпочав у 2013 році в команді «Макіїввугілля». Провівши рік в макіївському клубі, у 2014 році перейшов у криворізький «Гірник». У першому ж сезоні у складі команди завоював право на підвищення у класі, після чого ще 2 роки виступав за криворіжців у Першій лізі чемпіонату України. Улітку 2016 року «Гірник» був розформований і Баєнко був змушений шукати новий клуб.

26 червня 2016 року підписав контракт із кропивницькою «Зіркою», яка в попередньому сезоні завоювала право виступати у Прем’єр-лізі. У Вищому дивізіоні чемпіонату України дебютував 30 липня 2016 року, вийшовши у стартовому складі в домашньому матчі проти луганської «Зорі». Протягом першої половини сезону був одним з основних гравців команди, однак після звільнення Даріо Друді і призначення головним тренером Романа Монарьова Баєнко поступово втратив місце в стартовому складі і в січні 2017 року покинув клуб.

Перейти до вмісту