Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській міськраді визначили кращого претендента на посаду керівника управління освіти

Сьогодні, 16 серпня, завершився конкурс на заміщення вакантної посади керівника управління освіти Полтавського міськвиконкому. Кращі результати – 19 балів за письмовий іспит та три “добре” – продемонстрував екс-очільник управління, кандидат педагогічних наук, доцент Юрій Матвієнко, який за власним бажанням звільнився з цієї посади півтора місяця тому. Також до Полтавської міськради надійшов рекомендаційний лист від ГО “Співдружність”, підписаний 34 директорами шкіл Полтави.

Тож члени комісії на посаду начальника управління освіти Полтавського міськвиконкому рекомендували саме Юрія Матвієнка.

Читайте також: У Полтавській міськраді оголосили результати екзамену претендентів на начальника управління освіти

На співбесіді,відповідаючи на питання про свої цінності, Юрій Матвієнко сказав:

“Учитель – людина, яка щосекунди має бути прикладом для учнів, а керівник – прикладом для підлеглих. Хотілося б давати приклади професіоналізму, людяності, гідності, чесності. Все, що обумовлено етикою державного службовця. Розумію, що проблеми, з якими стикається людина на керівній посаді, це ті, до яких остаточно готовим бути не можна. Але важливо, що людина вирішивши ці проблеми, досягнувши мети, отримує насолоду від своєї роботи. Я виніс урок. Тому вирішуючи проблеми, буду їх доводити до кінця”.

Причинами того, що написав заяву про звільнення, Юрій Матвієнко назвав “зовнішні фактори”.

Довідка. Юрій Матвієнко закінчив Полтавський державний педагогічний інститут імені В.Г.Короленка з червоним дипломом та отримав кваліфікацію вчителя математики та фізики. Екстерном здобув другу вищу освіту за спеціальністю “вчитель інформатики”. У студентські роки очолював робочу групу з питань патріотичного та духовного виховання молоді Обласної Студентської Ради, був депутатом Всеукраїнської Студентської Ради від Полтавської області. З 2001 по 2003 рік був радником голови Полтавської обласної державної адміністрації з питань молодіжної політики. Тричі проходив стажування в Полтавській обласній державній адміністрації, за результатами яких занесений до кадрового резерву.

З 2002 по 2008 рік працював за сумісництвом вчителем інформатики ЗОШ №25 м. Полтави.

З 2003 року працює асистентом кафедри математичного аналізу та інформатики ПДПУ. З 2004 р. заступник з виховної роботи декана фізико-математичного факультету. З 2007р. – старший викладач кафедри. З 2004 р. є членом Асоціації викладачів комп’ютерних наук (Computer Science Teachers Association, USA).

У 2012 р. закінчив аспірантуру при кафедрі педагогічної майстерності та менеджменту ПНПУ імені В.Г. Короленка. В 2014 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічнихнаук.

Має подяки ректора, міського управління у справах сім’ї молоді та спорту, Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України за вагомий внесок у виховання студентської молоді. У 2009 році нагороджений нагрудним знаком від мера за вагомий внесок у виховання студентства. Має ряд кваліфікаційних сертифікатів комп’ютерного центру «Спеціаліст» при МДТУ імені Н.Е. Баумана.

За даними декларації, на сьогодні, Юрій Матвієнко має дві квартири у Полтаві, одна з яких у спільній власності з двома іншими особами, і гараж. Іншої нерухомості, а також автомобілів у нього немає. Також чоловік зберігає 90 тис. грн на рахунку у «ПриватБанку». Його середня зарплата, як начальника управління освіти, без вирахування податків, складала 24 тис. грн на місяць. Паралельно він поєднував роботу вчителя інформатики ЗОШ № 9 і викладача кафедри математичного аналізу та інформатики ПНПУ.

Нагадаємо, конкурс на заміщення вакантної посади керівника управління освіти Полтавського міськвиконкому проходив у три етапи. На посаду очільника освіти у місті претендували чотири кандидати: Людмила Бойченко, Юрій Матвієнко, Марина Кирилюк, Надія Царинна та Олександр Семергей, який згодом відмовився від участі у конкурсі.

 

Перейти до вмісту