Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві триває дитячий духовно-екологічний табір «Дороговказ: Веселі канікули з Богом» при УГКЦ

З 27 липня по 30 серпня у Полтаві на базі молодіжної платформи УГКЦ «Дзиґа HUB» проходить дитячий духовно-екологічний табір «Дороговказ: Веселі канікули з Богом». Його учасники — діти віком 5-12 років. 

Таборовий провід очолюють священики, парафіяни та учасники полтавської молодіжної організації «Українська молодь — Христові».

Референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті отець Максим Кролевський розповідає, що аніматори за допомогою дієвих засобів, ігор та майстер-класів вчать дітей бути відповідальними християнами за Богом створений світ:

— Хочемо допомогти дітям якнайкраще усвідомити людську гідність, навчити їх бути максимально відповідальними за Богом створений світ, відповідальними за Божі дари природи. Тобто якнайкраще усвідомити автентичні християнські, на яких вони будуватимуть своє та суспільне життя.  

Учасники табору переглянуть християнські стрічки та мультфільми про екологію й духовність, вчитимуться творити міжособисту комунікацію з внутрішнім та зовнішнім світом, природою та формуватимуться як зрілі, відповідальні християнами. 

Голова полтавської молодіжної спільноти «Українська молодь — Христові» Анастасія Процак розповідає, що літнє таборування допомагає дітям здружитися, краще познайомитися та більше пережити дотик Слова Божого. 

За її словами, літній табір допомагає дітям краще усвідомити роль християнських цінностей, добре впливає на розвиток дитячих талантів та здібностей:

 — Тут завжди кожен може знайти справжню дружбу, бо наш табір формує дітей у зрілих та відповідальних особистостей.

Заходи завершаться у п’ятницю. У програмі табору: щоденна участь у Службі Божій, уроки християнської етики, ігри та змагання, майстер-класи, банси, перегляд фільму, подорож до одного з приватних зоопарків у Полтавській області. 

«Дороговказ: Веселі канікули з Богом» відбуваються у Полтаві по вулиці Липневій, 32 (район заводу ГРЛ).

Довідка: «Дороговказ: Веселі канікули з Богом» — парафіяльна ініціатива, яка допомагає дітям розпізнати таланти, стати креативнішими та винахідливішими, краще зрозуміти, проаналізувати християнські цінності для власного особистісного розвитку.

Одна з головних цілей проекту — допомогти підростаючому поколінню поглибити розуміння суспільних істин, переосмилити християнську ідентичність. 

Прес-служба Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві

Перейти до вмісту