Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці затвердили список дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які зможуть стати учасниками державної житлової програми

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 16 до 23 років можуть за рахунок державної субвенції вирішити свої житлові проблеми.

На сьогоднішній день, на засіданні виконавчого комітету Кременчуцької міської ради затверджено список із 58 осіб, які можуть учасниками державної програми забезпечення пільговим житлом. Цю інформацію та список осіб направлять до Полтавської ОДА, яка розподілятиме державну субвенцію по регіонам області. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Нагадаємо, що 26 червня 2019 року Постановою Кабінету Міністрів України були внесені деякі зміни в державну програму забезпечення пільговим житлом із числа дітей-сиріт. Отже, відповідно до них за рахунок коштів державного бюджету пільговим житлом забезпечуватимуться не лише діти-сироти, а й діти, позбавлені батьківського піклування. Головними умовами для участі в державній програмі такої категорії дітей є вікові обмеження, тобто вони мають бути віком від 16 до 23 років, та перебувати на обліку в міській квартирній черзі.

У державному бюджеті поточного року на придбання пільгового житла таким категоріям громадян передбачено 700 млн. грн. Після отримання містом державної субвенції вирішуватиметься питання щодо придбання житла або грошової компенсації тим особам, які мають на неї право.

Перейти до вмісту