Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці молодим спеціалістам галузі охорони здоров’я надають житло

Надання житла молодим лікарям та медсестрам – це один із видів заохочення працювати вгалузі охорони здоров’я, який застосовують у Кременчуці. Про це розповіли у Кременчуцькій міській раді.

“Дається взнаки низька заробітна плата. Якщо на первинній ланці питання фінансового забезпечення медиків на державному рівні вирішене, то на вторинній до цих пір залишається неврегульованим. У зв’язку з тим, що державних коштів не достатньо, щорічно медична галузь Кременчука більш ніж на половину дотується з бюджету міста. Частина цих коштів йде на покриття дефіциту з оплати праці медичним працівникам”, – йдеться у повідомленні.

За словами начальника управління охорони здоров’я Максима Середи, щоб вирішити проблему кадрів, у місті працюють і над залученням до роботи молодих спеціалістів та лікарів-інтернів. Він говорить, що у Кременчуці щороку передбачають кошти на оплату праці лікарів-інтернів, які проходять інтернатуру у лікувальних закладах міста. Цього року близько 40 лікарів-інтернів поповнять ряди працівників закладів охорони здоров’я Кременчука.

Заступник міського голови Ольга Усанова підкреслює, що міська влада працює і над вирішенням питання забезпечення житлом молодих та гостродефіцитних спеціалістів. Вона зазначає, що до кінця року, після врегулювання всіх питань, між тими, хто їх найбільше потребує, будуть розподілені 5 квартир, передані квартирним управлінням. Працюють і над вирішенням питання гуртожитку для молодих спеціалістів.

Перейти до вмісту