Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Триває процес добровільного приєднання сільрад до Ланнівської ОТГ

Одна з передових об’єднаних територіальних громад Полтавщини поступово працює над варіантами добровільного приєднання навколишніх сільрад. Ланнівська ОТГ (Карлівський район) створена два роки тому. Але за цей доволі короткий час багато чого вдалося досягти, а у планах – ще більше.

Зараз перед мешканцями стоїть актуальне питання – розширення меж ОТГ. Адже, перша в Карлівському районі ОТГ є «реверсною» (бюджетні показники перевищують планові). Відповідно є суттєвий потенціал та можливості для розширення, повідомляють у Полтавському ЦРМС.

Одним з варіантів добровільного приєднання є Климівська сільрада. Протягом останніх місяців з місцевим керівництвом, депутатами та мешканцями спілкувалися фахівці Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою». Під час спілкувань було докладно роз’яснено переваги реформи децентралізації, нові можливості для «необ’єднаних» сільрад.

Днями ж тут відбулися громадські слухання. Кілька сотень місцевих мешканців завітали на захід. Перед ними виступали представники як й Ланнівської ОТГ, так й до сих пір «необ’єднаного» райцентру Карлівки.

Кожна зі сторін надала мешканцям Климівки свої пропозиції та розповіла про конкурентні переваги свого варіанту добровільного приєднання. Після завершення «теоретичної частини», перейшли до таємного голосування, підсумком якого стала переконлива перемога прихильників добровільного приєднання саме до Ланнівської об’єднаної територіальної громади.

Тепер – слово за місцевими депутатами. Хоча, й згідно затвердженого обласного Перспективного Плану розвитку територій Климівка затверджена в саме межах Ланнівської ОТГ. До цього про своє бажання добровільно доєднатися висловили мешканці Верхньої Ланни.

Перейти до вмісту