Ви тут:
здоров’я Суспільство 

Шкода нервам і гормонам: чому дитині не можна давати каву

Оскільки у дітей нервова система перебуває на стадії розвитку, то вживання кави приведе до надмірного збудження. Малюк може стати занадто примхливим і дратівливим. При зайвому збудженні він також може страждати на безсоння, але в результаті нервові клітини дитини будуть занадто виснажені і малюк перевтомиться.

Хоча кава стимулює діяльність головного мозку людини і позитивно впливає на пам’ять, існують негативні аспекти впливу кави саме на організм дитини. Малюкові для зростання і розвитку потрібна велика кількість кальцію, а при вживанні кави він активно виводиться з організму. Варто мати на увазі і той факт, що вживання кави стимулює вироблення статевих гормонів, а на несформовану гормональну систему дитини це буде позначатися негативно.

Дитяча нервова система перебуває на стадії формування, тому у дитини звички тільки розвиваються, а постійне вживання кави в ранньому віці сприяє звикання, в результаті чого може розвиватися кавова залежність, яка є плідним ґрунтом для млявості, занепаду сил і депресії. Кофеїн підвищує обсяг роботи серця, частішає дихання, збільшує сечовиведення, що негативно позначається на нирках, а також активізується виділення надмірної кількості шлункового соку. В результаті при вживанні кави зростаючий організм малюка буде працювати на знос.

 

Перейти до вмісту