Ви тут:
Суспільство 

Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв

Напевно, кожен із нас запитував себе, що приготувати на вечерю. Адже, з одного боку, не хочеться довго поратись на кухні, а з іншого, хочеться смачних домашніх страв. Тому ми пропонуємо вам рецепти страв, які ви зможете приготувати на вечерю дуже швидко і при цьому будете насолоджуватись їх смаком.

Якщо ви саме той, кому постійно не вистачає часу на приготування смачної їжі, то відтепер у вас не буде змоги використовувати цю відмовку! Адже відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер довів, що приготувати смачний обід чи вечерю можна всього за 30 хвилин. У його арсеналі багато рецептів, які не вимагають ні багато часу, ні особливих навиків кулінарії.

Сьогодні ми ділимось з вами рецептами Джеймі Олівера, які врятують не одну вашу вечерю!

Рецепти, які можна приготувати на вечерю швидко і легко

Грецький салат

Час приготування: 15 хв
Кількість порцій: 4

Інгредієнти:

2 середніх стиглих помідора;

200 г стиглих помідорів черрі;

1 середня очищена цибулина;

1 огірок;

1 жменя свіжого кропу;

1 зелений перець;

1 жменя свіжого листя м’яти;

1 велика жменя чорних оливок без кісточок;

1 столова ложка червоного винного оцту;

3 столові ложки оливкової олії;

морська сіль;

1 чайна ложка сушеного орегано;

200 г сиру фета.

Рецепт приготування грецького салату на вечерю:

1. Наріжте середній помідор на невеликі часточки, а помідори черрі розріжте навпіл. Покладіть усі помідори у велику салатницю.

2. Наріжте цибулю тоненькими смужками і додайте до помідорів. Огірок наріжте товстими скибочками. З перцю видаліть кісточки та наріжте кільцями і додайте їх в салат разом з огірком.

З. Дрібно порубайте кріп і більшу частину листя м’яти. Перекладіть нарізану зелень в миску з салатом, вичавіть оливки таким чином, щоб видавити з них залишки рідини, потім теж покладіть до салату.

4. Додайте дрібку солі, червоний оцет та оливкову олію. Швидко перемішайте все руками. Дайте салату постояти близько хвилини, аби овочі ввібрали в себе додаткові смаки і аромати.

5. Зверху покладіть великий шматок сиру фета і кілька оливок. Посипте орегано і листям м’яти, збризніть оливковою олією.

Фрикадельки від Франчески

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6

Інгредієнти:

500 г яловичого фаршу;

40 г мелених сухарів і трохи для панірування;

30 г тертого сиру;

175 мл молока;

150 мл оливкової олії Extra Virgin;

800 г консервованих томатів у власному соку;

2 лаврові листки;

2 зубчики часнику (дрібно натерти);

1/2 пучка петрушки (дрібно порубати);

1 ч.л. сушеного орегано;

2 яйця;

дрібка перцю чилі.

Рецепт приготування фрикадельок на вечерю:

1. Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок – фарш, сухарі, тертий сир, молоко, часник, петрушку, орегано, яйця та перець чилі. Посоліть і поперчіть за смаком. Розділіть отриманий фарш на невеликі шматочки по 45 г і скачайте з них кульки. Вони повинні вийти не занадто щільними. Обваляйте м’ясні кульки в мелених сухарях.

2. Розігрійте духовку до 190 градусів. Оливкову олію прогрійте на сковороді і обсмажте на ньому м’ясні кульки до скоринки.

3. Перекладіть у деко для запікання, додайте консервовані томати, оливкову олію, сіль і лаврові листи. Запікайте 30 хвилин, кожні 10 хвилин поливайте фрикадельки соусом. Подавайте, присипавши тертим сиром.

Запечені курячі крильця з травами

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4-6

Інгредієнти:

1 кг курячих крил без кінчиків;

3 ст.л. оливкової олії;

сік половинки лимона;

порубані кілька гілочок чебрецю, петрушки або іншої зелені.

Рецепт приготування курячих крилець на вечерю:

1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Обваляйте крильця в суміші солі, перцю, оливкової олії і лимонного соку (трохи залиште). Викладіть крильця на деко так, щоб між ними було достатньо місця, і відправте в духовку.

2. Готуйте 15 хвилин, потім переверніть і запікайте ще 10-15 хвилин. Посипте крильця рубаними травами і цибулею, збризніть лимонним соком і подавайте. За бажанням можна додатково приготувати гарнір з картоплі або рису.

Спагеті з фрикадельками

Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 4-6

Інгредієнти:

500 г спагеті;

800 г консервованих томатів у власному соку;

250 г яловичого фаршу;

250 г свинячого фаршу;

2 шматочки черствого хліба (попередньо видалити шкірку);

кілька листків свіжого базиліку;

1 гілочка свіжого розмарину;

половинка сушеного перцю чилі;

1 яйце;

морська сіль і мелений чорний перець.

Рецепт приготування спагеті з фрикадельками на вечерю:

1. Подрібніть 2 шматочки черствого хліба до стану дрібної крихти. Поріжте листя базиліку і розмарину, в великій мисці змішайте з яловичим і свинячим фаршем. Покришіть в блюдо перець чилі, додайте сире яйце і крихти з хліба. Посоліть і поперчіть, все змішайте і розкачайте кульки діаметром 1,5 см (в середньому, їх повинно вийти 40 штук).

2. Викладіть консервовані томати у велику сковорідку і поставте її на повільний вогонь. В іншу сковороду влийте столову ложку оливкової олії, поставте на середній вогонь і викладіть фрикадельки, обсмажуйте їх протягом 5-10 хвилин до утворення золотистої скоринки. Перекладіть підрум’янені фрикадельки в сковороду до соусу, перемішайте, накрийте кришкою і залиште тушкуватися до повної готовності фрикадельок.

3. За 10 хвилин до готовності фрикадельок, опустіть спагеті в киплячу підсолену воду і варіть до повної готовності, періодично помішуючи. Коли спагеті досягнуть стану “аль денте” (залишаться твердуватими, але не будуть уже жорсткими), відкиньте на друшляк. Додайте пасту до фрикадельок в соусі. Або розкладіть пасту по глибоких тарілках, зверху покладіть фрикадельки і полийте соусом, прикрасьте тертим пармезаном, листям базиліка і декількома краплями оливкової олії.