Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Розгляд апеляції на закриття справи проти Геннадія Кернеса у Полтаві перенесли

Полтавський апеляційний суд скасував призначене на 9 серпня розгляд апеляції на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців.

Про це йдеться на сайті суду.

У зв’язку з перебуванням судді Корсун О.М. на лікарняному кримінальне провадження щодо Кернеса Геннадія Адольфовича, Блинника Віталія Дмитровича та Сміцького Євгена Миколайовича яке було призначено на 13 год. 00 хв. 09 серпня 2019 року знято з розгляду”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у серпні 2018 року Київський райсуд Полтави закрив справу щодо харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців щодо катування людей.

25 січня 2014 року у Харкові напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану. Того ж дня стало відомо викрадення двох активістів Євромайдану – Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) та про завершення досудового розслідування.

Перейти до вмісту