Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Більше 6000 спортсменів пробіжать у Полтавському напівмарафоні

1 вересня обласний центр Полтавщини вп’яте прийматиме масштабні змагання з бігу.

Цього року кращі спортсмени країни змагатимуться за звання чемпіона України.

Більше про це сьогодні, 9 серпня, розповіли на спеціальній прес-конференції, яка відбулася біля будівлі Полтавської облдержадміністрації.

“У Полтаві напівмарафон став вже традиційним, проводиться з 2015 року. Перший зібрав 700 спортсменів, минулого року 4000, а цьогоріч ми очікуємо  приблизно на 6000 бігунів. Найголовніше — вперше за всю історію полтавські вулиці приймуть чемпіонат України по напівмарафону”, – розповів один з організаторів Максим Кривенко.

Усі забіги відбуватимуться 1 вересня з 9 до 16 години. Старти та фініші усіх дистанцій будуть на вулиці Собороності навпроти ОДА. Там же буде розташоване марафонське містечко, де учасники забігів зможуть відпочити.

“У соцмережах ми всі бачимо жваве обговорення майбутньої події. Так, на останньому засіданні виконавчого комітету міської ради було прийнято рішення про перекриття на час напівмарафону вулиці Соборності, починаючи із суботи з 18-ї години, що викличе певні незручності. Прохання до полтавців, які планують на цей час подорожі — завчасно їх влаштувати так, щоб не було проблем”, – розповів секретар міської ради Олександр Шамота.

Організатори зазначили, що усі спортсмени напівмарафону після перетину лінії фінішу, як і в минулі роки, отримають пам’ятну медаль.

“Легка атлетика є базовою для багатьох видів спорту, тому їй потрібно приділяти більше уваги, що зараз і відбувається, – розповів президент легкої атлетики Полтавщини Геннадій Коваленко.

Слід зазначити, що участь у змаганнях платна. Щоправда, передбачена й безкоштовна для:
– учасників бойових дій;
– учасників віком 60 років та старших;
– людей з особливими потребами;
– дітей на усі дитячі забіги;
– усіх охочих на дистанції 1 км.

 

Перейти до вмісту