Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Пішов з життя викладач полтавського вишу

5 серпня 2019 року пішов із життя доктор технічних наук, професор, в.о. завідувача кафедри будівельних машин та обладнання Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, відмінник освіти України Микола Нестеренко.

Про це повідомляє прес-служба ПолтНТУ.

Народився Микола Петрович  17 лютого 1957 року в місті Новомиргороді  Кіровоградської області.

Упродовж 1974-1979 років навчався у Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування за спеціальністю «Будівельні та шляхові машини  й устаткування» та здобув кваліфікацію інженера-механіка. Згодом  проходив навчання у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка (2006-2008 рр.); отримав диплом перепідготовки за спеціальністю «Обладнання нафтових  і газових промислів».

У 1992 році захистив кандидатську дисертацію з теми «Розроблення та впровадження уніфікованого ряду віброплощадок».

Докторську дисертацію з теми «Синтез вібраційних установок з просторовими коливаннями для формування залізобетонних виробів» було захищено у 2013 році.

З квітня 1987 року доля Миколи Петровича була тісно пов’язана з Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка, у якому він тривалий час працював під керівництвом Олександра Онищенка. Саме тут Микола Нестеренко пройшов довгий шлях наукового  становлення  від посади молодшого наукового співробітника до професора кафедри будівельних машин і обладнання. Упродовж 1984 – 2006 рр. був деканом електромеханічного факультету,  деканом факультету нафти і газу (2006 – 2012 рр.), деканом будівельного факультету (2014 р.).

Микола Петрович став науковим керівником конструкторського бюро «Вібротехніка», основним напрямом діяльності якого було проектування та дослідження вібраційного устаткування для виробництва збірного залізобетону, що дозволяло здійснювати технічне переоснащення цехів  на заводах залізобетонних виробів. У розрізі напряму діяльності КБ «Вібротехніка» захищено дві докторські та дев’ять кандидатських дисертацій, результати наукових досягнень постійно апробувалися на університетських, всеукраїнських і міжнародних конференціях.

Микола Нестеренко – автор понад 100 наукових публікацій, його технічні ідеї  захищені десятками авторських свідоцтв та патентів.

Перейти до вмісту