Ви тут:
децентралізація Медицина Полтавщина Суспільство 

Пілотний проєкт стаціонарної меддопомоги на Полтавщині: представники ОТГ Волинської, Сумської та Рівненської області переймають досвід

21 серпня відбувся навчальний візит представників ОТГ Волинської, Рівненської та Сумської областей.

Директор ДОЗ Полтавської ОДА Віктор Лисак розповів про попередні результати реалізації Пілотного проекту з реалізації державних гарантій медобслуговування на вторинному та третинному рівнях надання медичної допомоги.

Учасники візиту відвідали Центральний навчально-тренінговий центр обласної клінічної лікарні, обласний центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф.

Про співпрацю з НСЗУ у рамках пілотного проекту розповів Олег Мехедько – директор КНП “Полтавська ЦРЛ Полтавської райради.

Володимир Мохначов – начальник відділу ДОЗ познайомив присутніх з впровадженням телемедицини у закладах охорони здоров’я області та реформування екстреної медичної допомоги. Роботу Кременчуцької ЦРЛ презентувала Марія Ігнатчук – голова ради Південного госпітального округу, в.о.директора КНП”Кременчуцька ЦРЛ”Кременчуцької райради.

Представники Рівненської та Волинської областей відвідають Омельницьку об’єднаної територіальну громаду. Якраз ОТГ Кременчуцького району були піонерами реформи децентралізації в Україні. Й майже одразу розпочали впровадження механізмів договорів ММС в багатьох галузях. В тому числі – медичній.

Про конкретні можливості й переваги, особливості договорів міжмуніципального співробітництва для організації надання медичних послуг у сільській місцевості розкаже Олександра Шереметьєва, голова Омельницької ОТГ.

Наступного дня учасники навчального візиту вирушать в інший край області – до ще однієї з перших вітчизняних ОТГ. Гості матимуть змогу побачити наочні здобутки Шишацької об’єднаної територіальної громади. В тому числі в розвитку медичної галузі.

Про місцеві особливості впровадження механізмів міжмуніципального співробітництва розповідатимуть Олександр Тутка, голова Шищацької ОТГ,  Олександр Ісип, радник з децентралізації, та Вадим Штефан, радник з регіонального розвитку Полтавського ЦРМС.

Завершиться насичений та змістовний день відвідуванням експозицій об’єднаних територіальних громад Полтавщини на Національному Сорочинському ярмарку.

«Те, що ми побачили та почули – це колосальна робота, проведена з підготовки медичної області до наступного етапу реформи. Недаремно ж Полтавська область нині є лідером в Україні з реорганізації лікарень. Впевнений, що учасники нашого візиту побачать на Полтавщині багато цікавого та корисного. Й успішно інтегрують це в свої реалії», – говорить Валерій Мікуліч, радник з муніципальних послуг Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Перейти до вмісту