Ви тут:
Суспільство Україна 

Підрозділи Об’єднаних сил не причетні до обстрілів в Горлівці, – штаб ООС

У звіті СММ ОБСЄ, від 8 серпня, оприлюднена інформація щодо пошкодження житлових об’єктів та будівлі школи в окупованій Горлівці. Зокрема, ввечері, 5 серпня, пошкоджень зазнала будівля школи за адресою вулиця Черняховського 30. Цього ж дня, спостерігачі зафіксували незначні пошкодження житлових будинків за адресами Старобельська 11, Баха 4 та Тушинська 18/2. За оцінкою спостерігачів всі ці пошкодження утворилися в результаті вогню з великокаліберного кулемета із нібито північно-західного напрямку.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що підрозділи Об’єднаних сил до даних обстрілів непричетні.

Детально вивчивши відстані, профіль, тактико-технічні характеристики зазначеного озброєння, стверджуємо, що характеристика форми рельєфу даної місцевості – складає закритий профіль та виключає будь-яку можливість ураження зазначених об’єктів. Крім того, за даними УС СЦКК, у зазначений день та вказаному напрямку, обстріл підрозділів Об’єднаних сил не здійснювався, так само вогонь у відповідь українські армійці не відкривали. Варто також відмітити, що запит на введення режиму «тиша», від СММ ОБСЄ, не надходив.

Зазначаємо, що українські захисники й надалі продовжують дотримуватися сталого режиму припинення вогню та виконувати бойові завдання в рамках чинного законодавства.

Перейти до вмісту