Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Оптимісти живуть довше за песимістів – дослідження

Оптимістично налаштовані чоллвіки живуть, в середньому на 11% довше за своїх ровесників з негативним поглядом на життя, а позитивно налаштовані жінки – на 15% довше. Дослідження показало, що люди, що мають райдужну картину світу, на 70% частіше доживають до 85 років.

До такого висновку прийшли вчені з Бостонського університету. Про це пише “МедикФорум”

Всі ми не раз чули про те, що для когось стакан наполовину повний, а для когось наполовину порожній. Відомо, що позитивне ставлення до життя додає більше приємних емоцій, і тепер встановлено, що це ставлення сприяє збільшенню тривалості життя. Вчені з Бостона спостерігали за понад 70 000 жінок протягом 10 років, а також додатково ще по 1 500 чоловіків протягом 30 років.

Всі добровольці заповнювали спеціальні анкети, за якими можна було зрозуміти їхнє ставлення до життя. Пропустить через 11 З’ясувалося, що яскраво виражені оптимісти живуть довше песимістів. Так, оптимістично налаштовані чоловіки жили, в середньому на 11% довше за своїх ровесників з негативним поглядом на життя, а позитивно налаштовані жінки – на 15% довше. У цілому, у жінок оптимісток ймовірність дожити до 85 років збільшувалася на 50%, а у чоловіків – на цілих 70%.

Дослідники вважають, що подібне пов’язано зі здатністю позитивно налаштованої людини краще справлятися зі стресом. Чим менше рівень стресу в нашому організмі, тим менш сильне і негативний вплив він робить на фізичне здоров’я. Крім того, оптимісти значно краще ставлять перед собою цілі і досягають їх, оскільки вони є реалістичними. А це спонукає їх частіше дотримуватися здорового харчування та режиму фізичних навантажень, які також вкрай необхідні для нормальної тривалості життя.

Перейти до вмісту