Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині дорожники та рятувальники активно готуються до осінньо-зимового періоду

У Полтавській облдержадміністрації провели навчання, які перевіряли готовність влади, профільних фахівців і сил цивільного захисту до виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах.

Основні завдання, які ставили перед учасниками – відпрацювання злагодженості, послідовності, оперативності у роботі та взаємодії між органами управління та силами цивільного захисту під час проведення заходів із захисту населення, територій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. Оцінювали готовність до дій, які запобігатимуть виниканню надзвичайних ситуацій на автошляхах в осінньо-зимовий період. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

«Наша задача не допустити виникання надзвичайних ситуацій восени та взимку на наших дорогах. Зокрема, це травмування людей і порушення нормальних умов життєдіяльності населення. Основна запорука успіху – це своєчасне реагування на ті природні катаклізми, що виникають на території області в осінньо-зимовий період. На жаль, ми маємо неприємний досвід в кінці минулого та на початку цього року, коли нам доводилося перекривати дороги, щоб ліквідувати наслідки негоди. Тому від своєчасного реагування та злагодженої роботи залежатиме безпека людей»,– сказав в.о. начальника управління з ЦЗ ОДА Андрій Коваленко.

У навчаннях взяли участь представники управлінь з питань цивільного захисту облдержадміністрації, Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Полтавській області, Служби автомобільних доріг області, Агентства місцевих доріг області, комунально-технічні спеціалізовані служби профільні департаменти.

 

Перейти до вмісту