Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Молоді полтавські художники влаштували благодійний аукціон, щоб обладнати виставкову залу

Молоді полтавські художники влаштували благодійний аукціон, щоб мати кошти на ремонт приміщення у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв), яке наразі використовується як службове. Даний простір потребує косметичного ремонту і спеціального виставкового освітлення.

У вересні цього року Полтава відзначає 250-річчя від Дня Народження видатного українського письменника — Івана Петровича Котляревського. До цієї визначної дати приурочена Всеукраїнська художня виставка, що відкриється у кінці жовтня. Молоді полтавські митці готують окремий альтернативний концептуальний проект до цієї виставки. Для цього проекту виділений цокольний простір Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв).

Оскільки раніше дане приміщення екплуатувалося загалом як службове, воно потребує косметичного ремонту і спеціального виставкового освітлення, йдеться у соцмережі facebook.

Виставка, що планується, стане крім того, і відкриттям цієї зали як виставкової. Вона і надалі буде використовуватись лише у цій якості, тому, що зараз у музеї існує необхідність в додатковому виставковому майданчинку.

“У звʼязку з тим, що фінансування музею недостатнє і закладається на рік вперед, необхідні кошти задля підготовки цього приміщення до виставки наразі відсутні. З цієї причини ми започатковуємо благодійний аукціон, щоб зібрати гроші на освітлення, а також косметичний ремонт. Будемо дуже вдячні за відгук та посильну допомогу в розвитку культури і мистецтв у Полтаві”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту