Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Легенда полтавської “Ворскли” та донецького “Шахтаря” відзначив ювілей

Юрію Резніку виповнилось 65 років.

Вихованець ДЮСШ «Колос» (Полтава).

1971 року дебютував у другій лізі СРСР за клуб «Будівельник» з Полтави, в якому провів два сезони. Після цього виступав за «Граніт» (Черкаси) з КФК та «Чернігів» з Другої ліги.

Своєю грою за останню команду привернув увагу представників тренерського штабу донецького «Шахтаря», до складу якого приєднався 1975 року. Відіграв за донецьку команду наступні три сезони своєї ігрової кар’єри. Більшість часу, проведеного у складі донецького «Шахтаря», був основним гравцем атакувальної ланки команди. За цей час він допоміг команді стати срібним (1975) та бронзовим (1978) призером чемпіонату СРСР, а також дебютував в єврокубках, зігравши там 6 матчів (3 голи).

На початку 1979 року став гравцем «Динамо» (Москва), у складі якого провів наступні чотири роки своєї кар’єри гравця. Граючи у складі московського «Динамо» також здебільшого виходив на поле в основному складі команди. Всього за «Динамо» провів 80 ігор (7 голів) в чемпіонаті країни, 19 ігор (1 гол) в кубку СРСР, 5 ігор в єврокубках і 29 ігор (13 голів) в інших матчах матчах.

Протягом сезону 1983 року захищав кольори московського «Спартак» (Москва), проте через конфлікт з головним тренером команди Костянтином Бєсковим того ж року змушений був покинути команду.

Завершив професійну ігрову кар’єру у рідному друголіговому клубі «Ворскла», за яку виступав протягом 1985–1989 років.

Перейти до вмісту