Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Кукурудза: вживаємо з користю

Кукурудза не має рослин-“родичів”, а її історія надзвичайно цікава. Першим на неї натрапив Христофор Колумб і привіз до Іспанії в XV столітті. А у 1847 році рослину почали вирощувати на українських землях.

Відомі лікувальні властивості кукурудзи. Вона зменшує ймовірність серцево-судинних захворювань; виводить холестерин; лікує та попереджає атеросклероз, виникнення захворювання артерій та цукрового діабету; перешкоджає утворенню тромбів; долає остеохондроз та подагру; зміцнює нирки, печінку, шлунково-кишковий тракт, серцево-судинну систему.

Все це завдяки олії, жирним кислотам, ліноленовій кислоті та іншим корисним речовинам, котрі містяться в кукурудзі.

Якщо вживати достатньо кукурудзи, то в нашому організмі розчиняються солі (карбонатні та фосфатні). Вони відкладаються у нижніх кінцівках та викликають подагру. Також кукурудза розчиняє камінці у нирках та сечовому міхурі.

Помічними є і кукурудзяні приймочки – “волосся”. Їх варто зібрати, коли достигли качани. Приймочки можуть мати світло-жовтий чи червоний колір. Просушіть їх на повітрі у затінку. Вони будуть чудовим інгредієнтом для відварів, настоїв та екстрактів для лікування холециститу та холангіту.

Через кілька днів вживання настою із приймосок налагодиться жовчовиділення, зменшиться біль у правому підребер’ї, не буде діймати нудота та метеоризм.

За матеріалами Поради Земної