Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчук потребує більше 24 млн грн для придбання житла дітям-сиротам

На сьогоднішній день у Кременчуці на квартирній черзі перебуває 58 осіб із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 16 до 23 років.

Із 58 осіб вищезазначених категорій  5 молодих кременчужан мають інвалідність. Про це повідомили на засіданні місцевої комісії з підготовки пропозицій та прийняття рішень щодо використання у 2019 році субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, яка відбулася під головування заступника міського голови Ольги Усанової.

На засіданні наголосили на тому, що відповідно до житлових і цінових  нормативів на  придбання житла 1 особі із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, необхідно 408 тис. 270 грн, а  з інвалідністю – 539 тис. 970 грн. Вцілому, загальна сума державної субвенції, яка має поступити до Кременчука на виконання державної програми забезпечення пільговим житлом,  розраховується сумою в 24 млн 338 тис. 160 грн.

За рішенням комісії цю інформацію та список осіб буде направлено до Полтавської обласної державної адміністрації, яка розподілятиме державну субвенцію в  регіоні. Після  одержання субвенції кременчужанам із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 16 до 23 років виділятимуть  грошову компенсацію для придбання власного житла.

Перейти до вмісту