Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Делегація з Китаю зацікавилася органічними продуктами Полтавщини

21 серпня до Полтави прибула делегація з Китайської Народної Республіки для розвитку міжрегіональної промислової співпраці.

“Співпраця Китайської Народної Республіки з Полтавщиною досить результативна. Чимало наших підприємств працюють з підприємства КНР. Ця зустріч, за вашою ініціативою, можливість для розширення нашої співпраці”,- сказав т.в.о. голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

На зустрічі були представники різних компаній Китайської Народної Республіки та представники полтавських підприємств “Глобинський м’ясокомбінат”, “Білоцерківська промислова група”, “Укролія”, “Кременчукм’ясо” та навчальних закладів “УМСА”, “Полтавський університет економіки і торгівлі”, “Полтавська державна аграрна академія”.

“Я представляю керівництво та регіон Карамай. Ми зацікавлені у співпраці з вашими підприємствами, особливо з виробництва органічних продуктів. Наш регіон дуже схожий на Полтавщину. Сподіваюсь, що сьогоднішня зустріч дасть чудові результати”, – сказав секретар керівництва Міністерства промисловості та інформатизації КНР, директор “Karamay Bureau of Industrial and Information Technology” Ланг Веньйон.

Директор Департаменту агропромислового розвитку полтавської ОДА Сергій Фролов розповів про агропромисловий сектор Полтавщини та про можливості підприємств.

“Сільське господарство нашої області — це одне з найбільших комплексів виробництва с/г товарів в країні. Полтавщина також є одним з найбільших постачальників зерна, переважно це кукурудза. На міждержавному рівні є договір з КНР про постачання кукурудзи. Наші підприємства готові співпрацювати напряму з вами. Окрім, цього вирощуємо сою та соняшник. Є в нас й, найбільше в Україні с/г підприємство, яке виготовляє молока та молочну продукцію”, – розповів Сергій Фролов.

Кожен з присутніх підприємців розповіли про свою продукцію, а деякі з них зазначили, що вже поставляють свої товари до Китаю, але через посередників, тому їм би хотілось працювати напряму.

Представник від УМСА Ірина Шкурпій повідомила, що вони готові співпрацювати у сфері охорони здоров’я, на що у гостей виникло чимало дискусій, адже розвиток такої галузі їм також цікавий.

А віце-президент Полтавської Торгівельно-Промислової Палати Володимир Борисенко зазначив, що допоможе налагодити зв’язки з будь-яким підприємством області.

Після офіційної частини члени делегації самі спілкувались з виробниками, які їх більш зацікавили.

Ланг Веньйон обмінявся сувенірами з Олегом Пруглом.

Результатом зустрічі стало рішення про підписання угоди про співпрацю Полтавської області з Карамай КНР.

Перейти до вмісту