Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Багаторічний екс-гравець “Полтави” виступатиме у Грузії

Максим Кучинський підписав контракт з “Динамо” (Батумі).

Про це повідомив сам футболіст в Instagram.

У минулому сезоні Кучинський виступав за Карпати, зігравши за клуб 25 матчів, в яких пропустив 38 голів. На початку липня 31-річний воротар покинув львівську команду.

Максим Кучинський народився 28 червня 1988 року. Батько Максима теж був футболістом й виступав на позиції воротаря, але грав на аматорському рівні. В ранньому віці вирішив пов’язати своє життя з футболом, тому вступив до СДЮШОР «Металург» (Запоріжжя). На перших порах грав у полі, пізніше перейшов на позицію воротаря. У 15-річному віці підписав свій перший дитячий контракт, за яким щомісяця отримував заробітню плату в розмірі 370 гривень. А вже через рік підписав свій перший дорослий контракт, за яким щомісяця отримував близько 1 500 гривень.

View this post on Instagram

Новый вызов⚽️💪🙏

A post shared by Максим Кучинский (@max_kuchinskiy) on

У 2011 році перейшов до друголігового ФК «Полтава». Після перегляду підписав повноцінний контракт. У футболці полтавчан дебютував 17 липня 2011 року в переможному (2:1) виїзному поєдинку 2-го попереднього раунду кубку України проти івано-франківського «Прикарпаття». Максим вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь поєдинок, а на 86-ій хвилині отримав жовту картку. В чемпіонатах України дебютував 22 квітня 2012 року в переможному (2:0) домашньому матчі 20-го туру групи Б другої ліги чемпіонату України проти кременчуцького «Кременя». Максим вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь поєдинок. В той час у полтавській команді кожні півроку склад команди змінювався більш ніж на половину. Але Кучинський, на відміну від інших, надовго закріпився у стартовому складі.

В сезоні 2014/15 років відзначився дебютним голом у своїй кар’єрі. Сталося це 18 квітня 2015 року в нічийному (1:1) матчі 22-го туру перша ліга чемпіонату України проти своєї колишньої команди, чернігівської «Десни». Максим вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь поєдинок. На 31-ій хвилині полтавці пропустили гол з пенальті і протягом більшої частини матчу програвали з рахунком 0:1. У доданий арбітром час біля воріт чернігівців подається кутовий. Гравець «Полтави» звільнився від опіки і прекрасним ударом головою зрівнює рахунок, рятуючи команду уим ударом нічию для «Полтави». Цим футболістом був воротар команди, Максим Кучинський, який підключився до розіграшу стандарту, щоб допомогти клубу вирвати нічию. За підсумками сезону цей гол було визнано найкращим, серед голів у Першій лізі, за версією ПФЛ. Протягом свого перебування в «Полтаві» в чемпіонаті України зіграв 91 матч та пропустив 94 м’ячі, ще 6 матчів (16 пропущених м’ячів) провів у кубку України.

«Динамо» (груз. დინამო ბათუმი) — грузинський футбольний клуб з міста Батумі. Віце-чемпіон Грузії – 1997/98, 2014/15

Перейти до вмісту