Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

75% вступників вступили до обраних вишів

75,4% цьогорічних вступників змогли отримати рекомендації на місця державного замовлення за першим і другим пріоритетом своїх заяв.

Про це під час прес-конференції, присвяченої підсумкам вступної кампанії, повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, пише Освіта.ua.

За її словами, для Міністерства освіти є важливим показник того, яка кількість вступників, завдяки принципу місце йде за студентом, змогла отримати бюджетні місця в омріяних вишах.

«Це ті заклади вищої освіти , яки вони обирали за першим або другим пріоритетом. Цей показник є дуже високим – 75,4% вступників змогли отримати рекомендації на місця державного замовлення за першим і другим пріоритетом. Це означає, що система працює правильно і механізм широкого конкурсу повністю виправдовує себе і дає не просто можливість дітям з високими балами ЗНО отримати місце, але й отримати місце в тому університеті і на тій спеціальності, про яку вони мріяли», – зазначила міністр.

Разом з тим, за шостим та сьомим пріоритетом місця державного замовлення отримали 3 та 2,5% вступників відповідно.

Від навчання на бюджетних місцях цього року відмовились майже 13% вступників, рекомендованих для зарахування. Абсолютна більшість цих відмов стосувалась заяв саме з шостим та сьомим пріоритетом.

За словами Лілії Гриневич, ці вступники вирішили навчатись на контрактній основі за заявами до вишів із вищим пріоритетом.

Перейти до вмісту