Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

3 школи на Полтавщині отримали європейську відзнаку eTwinning School

eTwinning – найбільша спільнота шкіл Європи, яка була започаткована Європейською Комісією у 2005 році У 2013 році в рамках Східного Партнерства Європейського Союзу до програми приєдналися сусідні країни, серед яких і Україна. На eTwinning зареєстрована 41 школа Полтавщини, з них 13 це школи міста Полтава.

Як розповіла «Новинам Полтавщини» вчитель-амбасадор програми eTwinning у Полтавській області Таїса Хриплива, 36 українських шкіл отримали європейську відзнаку eTwinning School, серед них 3 з Полтавщини Решетилівська ЗОШ І ст., Руденківський ЗЗСО I-III ст. і Плосківська ЗОШ І-ІІІ ст.

     

“Цю нагороду отримують школи, які демонструють високу активність, широко співпрацюють з європейськими школами, використовують різні інформаційно-комунікаційні технології, мають Європейські відзнаки“, – розповідає Таїса Хриплива, яка викладає англійську мову у Плосківській ЗОШ І-ІІІ ст.

Одним з основних завдань програми є створення і реалізація проектів. Школа має створити власний проект, а учні обирають тему.

«Також школа може долучитись до інших проектів, які є на платформі. Щодо тематики, то вона різна. Ми зі своїми учнями більш схильні до культурної спадщини різних країн, мистецтва, природи. За 5 найкращих проектів вже отримали Європейську відзнаку. Проект Національна вишивка різних народівстав найкращим проектом місяця у 2018 році. Наразі у нас чудовий проект З Робертом Бернзом у серці“. В рамках цього проекту ми встановили контакт з клубами, музеями поета, потоваришували з відомими бернзівцями. Поширені проекти Полтавщини – про шкільне життя, свою країну, подорож», – розповідає вчитель-амбасадор.

Приміром, Решетилівська ЗОШ І ступенів приєдналась до міжнародного проекту з 2014 року. Зараз у ньому працюють 4 вчителів-ітвіннерів. Разом з учнями вони стали учасниками багатьох проектів. Щороку відвідують семінари та конференції для вчителів-учасників проекту, діляться досвідом з колегами, як на рівні закладу, так і на рівні району та області. У 2016-2017 навчальному році їх відзначили на дошці пошани відділу освіту “Зоряний час найкращих”.

Довідково: Одним із основних завдань програми eTwinning є розвиток в учнів ключових компетентностей. Програма орієнтована на вчителів та учнів. Для вчителів- це спільнота однодумців,творчий простір, можливість професійного росту, спілкування з освітянами Європи, робота над цікавими проектами. А для учнів- мотивація до вивчення іноземної мови, знайомство з культурним надбанням різних країн, знайомство з новими друзями , розвиток вмінь працювати в команді.

Ліна Решетник

Перейти до вмісту