Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Жителька Полтавщини перемогла у кулінарній битві, приготувавши окрошку з секретним інгрідієнтом

Жителька села Петрівка-Роменська Гадяцького району Полтавщини Людмила Конопацька взяла участь у кулінарній “Битві окрошок” від “Ранку з Україною”.

Щоб знайти незвичний, найоригінальніший та найсмачніший рецепт окрошки, телеканал оголосив конкурс. У соцмережі усі бажаючі могли написати власний рецепт. Серед кількох сотень рецептів організатори обрали тільки три. Один із них – рецепт з Полтавщини.

Людмилі 34 роки, виховує 4-х дітей і займається господарством. Окрошку за власним рецептом готує вже 15 років. Для приготування використовує звичні усім продукти – яйця, ковбаса копчена, огірки, картопля, майонез, зелень, лимонна кислота, і заправляє все секретним інгрідієнтом – березовим соком.

“У нас в селі є березовий гай. Як тільки починає йти березовий сік, йдемо туди і збираємо його”, – говорить Людмила Конопацька.

З нею у вправності приготування змагалися 20-річний будівельник-економіст Антон із Кропивницького (має досвід приготування окрошки 5 років), а також 37-річна Любов із Маріуполя, яка готує окрошку понад 30 років.

У підсумку, перемогу здобула жителька з Полтавщини. В якості подарунка отримала термосумку.

Перейти до вмісту