Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Засідання бюджетної комісії Полтавської облради не відбулося, але усі питання розглянуть на сесії

Заплановане на сьогодні засідання постійної комісії з питань бюджету та управління майном Полтавської обласної ради не відбулося, через відсутність кворуму. На нього з’явилися четверо депутатів з 14.

Як повідомив голова комісії Микола Бондар, рішення прийняті на комісії не матимуть законної сили:

– Справа у тому, що вісім членів комісії розіслали усім депутатам листи і поставили підпис — члени бюджетної комісії, не виокремивши навіть той факт, що це 8 людей, а не усі члени комісії. Вони рахують, що можна уже за усіх розписуватися… Тож, я вважаю, що ми маємо мобілізувати усі сили на цю сесію і вирішити питання. Бо громада Полтавщини чекає наших рішень.

Депутати-члени комісії таке рішення голови підтримали та зазначили, що усі питання, які сьогодні виносили на засідання, розглянуть уже завтра у сесійній залі.

– Це неприпустимо, що вісім членів комісії, наші колеги-депутати, і далі диктуватимуть свою волю обласній раді і усім депутатам. Я вважаю, що це неконструктивна позиція. Але і розмови з ними ні до чого не приводять. Я думаю, що ми маємо рухатися вперед і усі їхні балачки, що бюджетна комісія визначна і так далі, маємо припинити. Усі рішення на будь-якій комісії — це рекомендації для депутатів на сесійне засіданні. Тому треба проводити сесію. А то виходять, що десяток депутатів-революціонерів сиділи 4 роки затягнувши язики не зрозуміло куди, погоджувалися з усіма рішеннями, а тепер вони стали правдолюбцями, які ставлять під сумнів усі рішення обласної ради. Наша фракція усі 4 роки не займала позиції деструктивної опозиції, ми конструктивно працювали, хоча і не мали керівників жодної з комісій. В основі мають стояти інтереси громади області, а у всьому іншому — треба знаходити компроміс, – сказав депутат Полтавської обласної ради Олександр Удовіченко.

У свою чергу, депутат Олександр Коваленко ініціював розголос щодо ставлення групи депутатів до своїх обов’язків:

– На мою думку, керівництву облради потрібно попрацювати разом з громадськими активістами, і надати розголосу щодо ситуації з групою депутатів. Людям необхідно розказати, як ставляться до своїх повноважень ті, кого вони обрали. Досить уже мовчати. Область потребує прийняття великої кількості рішень, які сьогодні просто ігноруються. А сесія завтрашня має відбутися за будь-яких обставин.

– Я підтримую колег, які мають здоровий глузд і бачать відсутність наших колег, і дають цьому процесу справедливу оцінку. Наразі в області є питання оплати праці медпрацівникам, уже дуже великі затримки із заробітних плат. Тож, необхідно терміново вирішувати ці питання і багато інших, а не займатися виборчим інтриганством чи лобіювати особисті інтереси. Тому, працюватимемо з іншими депутатами, які розуміють ситуацію, – сказав депутат Михайло Міщенко.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зазначив, що засідання сесії завтра відбудеться за будь-яких обставин і усі бюджетні питання будуть розглянуті у сесійній залі.

– Сьогодні ми намагалися провести бюджетну комісію, яка повинна була дати оцінку тим питанням порядку денного, які стосуються саме бюджету, майна та інших напрямків, що входять до компетенції даної комісії. Як ми побачили, чотири депутати були присутні, 8 депутатів традиційно блокують цю комісію. Зрозуміти їхню логіку я не можу, мотиви — можу. Вони такі — паралізувати роботу колегіального органу обласної ради. Щоб потім прапорцем помахати і сказати, які вони правдоруби, хоча 4 роки до цього голосували, кнопкодавили і приймали усі ті рішення, які стосувалися питань, які вони зараз критикують. Така собі у них не зважена позиція, коли спочатку виступали за поповнення депутатського фонду, а сьогодні його критикують, спочатку голосують за ліси — сьогодні проти, голосують за ремонт сесійної зали — тепер критикують. Знаєте, таке собі політичне флюгерство до добра не доводить, і в їхньому випадку також. Сьогоднішнє засідання не відбулося, але комісія має рекомендаційний характер, ми усі питання провели через інші профільні комісії. Тому дивимося з оптимізмом на те, що завтра сесія відбудеться і питання будуть розглянуті, – наголосив Олександр Біленький.

Він також зазначив, що наразі у громад виникає багато питань стосовно формування Перспективного плану Полтавської області, тож ініціюватиме громадські слухання з цього приводу.

– У нас дуже багато питань, які стосуються Перспективного плану. На завтрашньому засідання ми його не розглядатимемо. Та все ж, я буду ініціювати такі собі громадські слухання за участі депутатів обласної ради по кожному району окремо. Це потрібно для того, аби знайти золоту середину щодо формування громад, у яких є питання про їх приналежність до того чи того адміністративного центру. Це зніме напруження і допоможе до вересня сформувати пропозиції, за які ми і проголосуємо, – підсумував голова облради.

Зазначимо, що Олександр Біленький і раніше наголошував на важливості проведення сесії 

Перейти до вмісту