Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

#за_вірність_народу_України: у Кропивницькому нагородили військових з Полтавщини

11 липня у місті Кропивницький, в приміщенні обласної філармонії, відбулися урочисті заходи з нагоди повернення із зони ОСС військовослужбовців 42-го окремого мотопіхотного батальйону територіальної оборони.

За розпорядженням голови Полтавської обласної ради, за досягнуті високі показники у службовій і бойовій підготовці, вагомий особистий внесок у захист незалежності та територіальної цілісності України, високий патріотизм, вірність Військовій присязі почесною відзнакою обласної ради – Нагрудним знаком “За вірність народу України” І та ІІ ступенів, нагородили п’ятьох військовослужбовців військової частини А4472 з Полтавської області: солдата, водія-електирика взводу зв’язку Владислава Дрингаля, старшину, головного сержанта 2-го мотопіхотного взводу 2-ї мотопіхотної роти Миколу Карпенка, старшину, командина 3-го мотопіхотного взводу 1-ї мотопіхотної роти Сергія Рябоконя, старшого солдата, сапера інженерно-саперного взводу Олега Суворова та сержанта, головного сержанта – командира міномета 1-го мінометного взводу 1-ї мінометної батареї Ігоря Федоровичева.

Відзнаки хлопцям вручив депутат обласної ради Руслан Рогов, який від імені громади та керівництва області, привітав захисників та подякував за те, що вони гідно виконують свій військовий обов’язок та боронять Україну від ворога на сході нашої держави.

– Низький уклін Вам, наші захисники. Мені випала велика честь сьогодні привітати Вас з поверненням на мирну територію України, подякувати за те, що своєю жертовністю та патріотизмом, даєте нам можливість працювати у мирі. Я вважаю, що кожен українець, повинен шанувати та пам’ятати завдяки кому він має можливість працювати і жити під мирним небом. Дякую Вам, – сказав Руслан Рогов.

Військових привітали кращі колективи обласної філармонії.

Зазначимо, що 42-й батальйон був сформований 17 червня 2014-го року із добровольців. Його бійці брали активну участь в найзапекліших боях, зокрема під Іловайськом та Вуглегірськом.

Перейти до вмісту