Як правильно готувати баклажани, – розповіли медики
Багато людей люблять баклажани, але не всі правильно їх готують, кажуть фахівці.У баклажанах міститься маса корисних речовин, яка зникає при неправильній обробці цього продукту, повідомляє Голос.
Баклажани є багатим джерелом фолієвої кислоти, ряду вітамінів, калію і магнію. Ці речовини благотворно впливають на роботу серця і нервової системи.
В овочі міститься багато клітковини, вживання баклажанів допомагає розігнати обмін речовин. Це дієтичний продукт, який корисний під час схуднення, але готувати його потрібно правильно.
Справа в тому, що при смаженні баклажанів в олії велика частина їх корисних речовин гине. Баклажани насичуються шкідливими речовинами з олії, тому смажити овоч дієтологи не радять. Баклажани краще тушкувати, запікати або готувати на пару. Щоб зменшити гірчинку, можна зробити овочеве рагу, змішавши баклажани з іншими овочами.