Ви тут:
здоров’я 

Як яблука допоможуть наростити м’язи та схуднути

Шкірка яблук містить урсолову кислоту речовина, яка стимулює ріст м’язів, про це свідчить дослідження вчених з США.

Згідно з даними, які були отримані дослідниками з Університету Айови, яблучна шкірка може бути ефективним засобом профілактики ожиріння і передчасного старіння – все завдяки тому, що вона допомагає зміцнити й навіть наростити м’язи, передає 24 канал.

В ході свого дослідження вчені займалися пошуком засобу для боротьби з м’язовою атрофією. Вони вивчали гени хворих атрофією людей, які відповідальні за м’язову активність. Проводячи випробування з різними субстанціями, фахівці виявив, що урсолова кислота сприяє “перепрограмуванню” генів, що викликають м’язову атрофію і відкладання жиру.

Під її впливом замість ослаблення м’язової маси гени, навпаки, починають сприяти її розвитку. Попутно, на тлі зміцнення і зростання м’язів оздоровлюються інші процеси в організмі – зокрема, поліпшується чутливість до інсуліну і скорочується жирова маса.

Урсолова кислота прискорює ріст м’язів до 15 відсотків, більш ніж наполовину зменшує жирові відкладення і знижує рівень цукру і холестерину в крові.

Вчені відзначають, що цієї речовини особливо багато в яблучній шкірці. Не дивно, що попередні дослідження не раз підтверджували здатність яблук давати ефект схуднення при регулярному споживанні.

Перейти до вмісту