Ви тут:
Суспільство Україна 

Український письменник готує роман з доповненою реальністю

Письменник сказав, що це будуть не QR-коди, а окремий додаток, який можна буде безкоштовно завантажити з Google Play або iTunes Store.

«Запустивши його, користувач може навести свій гаджет на обкладинку книги і почнуть відбуватися дивовижні речі. Це я називаю інтерактивною обкладинкою. Саму книгу навіть не обов’язково купувати — можна просто завантажити додаток і навести смартфон на примірник, що стоїть у книгарні. І ви побачите. що буде відбуватися», — сказав він.

Крім цього, з одним з героїв книги можна буде поспілкуватися у чаті Фейсбуку.

«Один із персонажів роману «перекочує» в цю книгу з іншої моєї книги. Ця книга не буде сиквелом-приквелом – вони просто будуть певним чином пов’язані. Я навмисно прописую книгу так, щоби у читача виникало питання, чому цей персонаж тут, що він тут робить і як він сюди потрапив. У книзі цих відповідей не буде. Від цього сюжет не страждає (персонаж — другорядний), але читач отримує змогу в тексті навести на піктограмку і перейти в чат в Facebook з цим персонажем. Читач зможе розпитати цього героя про те, де той знаходиться, що робить, чому він тут опинився, як він почувається, чому так і не інакше. Само собою, цей чат-бот до чогось вестиме», — сказав він.

Також Макс Кідрук планує задіяти у своєму романі Гугл-карти. Для цього, каже він, зараз фахівцями ведеться спеціальна аерозйомка над містом Рівне.

«В тексті є певні описи Рівного і щоб розуміти про що саме йдеться, де це знаходиться, ти можеш навести смартфон на певну піктограму і перейти на зйомку цього місця з повітря. Карти Google можуть подивитися всі, а я хочу зробити щось таке, чого не робить Google, тому це буде зйомка під певним кутом і на самому цьому зображенні будуть точки, на які можна буде клацнути і переглянути фотографії цих місць з землі.Таким чином, читач матиме повне розуміння, про що йдеться», — сказав він.

Кідрук додав, що додаток розробляє ІТ-компанія Ideil з Луцька.

«Вони погодилися на знижку для нас, адже для них це перший подібний проект і їм цікаво створити практично всю нову нішу на ринку для себе», — сказав Макс Кідрук.

Робота над додатком має завершитися у серпні, а у Google Play і iTunes Store він з’явиться у вересні.

«Додаток поглиблює її сприйняття і дає купу «прикольних плюшок», які розширюють враження від історії», — каже він.

Перейти до вмісту