Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Ворсклі кишкова паличка: мешканцям Котелевського району заборонили купатися

Котелевське районне лабораторне відділення щотижнево проводить моніторингові лабораторні дослідження води поверхневих водойм місць масового відпочинку на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання (пляжі), відведених для купання в Котелевському районі.

Як повідомили у Котелевській РДА, при черговому лабораторному дослідженні у річковій воді з Ворскли в місці для купання біля Більського мосту та 1 км. вище по течії від Більского мосту встановили перевищення гігієнічного показника (індекс ЛКП – лактозопозитивна кишкова паличка), який становить 9300 в 1,0 дмᶟ при нормі 5000 в 1,0 дм куб.

“Перевищення нормативного індексу ЛКП у пробах води є наслідком впливу підвищеної температури повітря, яка сприяє розвитку та збільшенню мікроорганізмів та опадів антропогенного навантаження (діяльність людини). При потраплаянні кишкової палички до організму ротової порожнини може виникнути інфекційне захворювання, що несе загрозу життю і здоров’ю людини”, – повідомляє головний спеціаліст сектору оборонно – мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення апарату райдержадміністрації Олександр Щербак.

Мешканців Котелевського району застерігають: купатися, мити руки, овочі, фрукти річковою водою при перевищенні індексу ЛКП не варто.

Перейти до вмісту