Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

У Полтаві гідравлічні випробування виявили аварійну ділянку теплової мережі на вулиці В.Чорновола

Наприкінці червня на тепловій мережі по вул. В. Чорновола в результаті гідравлічних випробувань стався порив. Полтавські теплоенергетики проводять заміну аварійної ділянки трубопроводу і планують завершити роботи до 5 липня. 

Про це інформує ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго”.

У результаті гідравлічних випробувань, які «Полтаватеплоенерго» проводить щороку в міжопалювальний період, на ділянці теплової мережі між житловими будинками по вул. В. Чорновола, 6  та В. Чорновола, 7 котельні на вул. Р. Кириченко, 14 було виявлено аварійний порив. Ця ділянка теплової мережі має довжину 46 м (у двотрубному вимірі) і діаметр 219 мм та проходить частково під проїжджою частиною вул. В. Чорновола.

Попередня заміна трубопроводів теплопостачання на вказаній ділянці проводилася у 2010 році. Нормативний термін експлуатації сталевих трубопроводів складає 30 років, однак зазначену ділянку полтавські теплоенергетики вимушені міняти уже через 9 років. Причиною цього є систематичне затоплення теплової мережі каналізаційними стоками та холодною водою. Це значно скорочує термін її експлуатації та призводить до виникнення аварійних поривів узимку. Навіть на момент початку робіт трубопроводи продовжувало заливати. Тому 25 червня, коли роботи з демонтажу трубопроводів уже тривали, працівники КП ПОР «Полтававодоканал» усунули всі витоки на мережах холодного водопостачання.

Щоб почати аварійно-відновлювальні роботи, «Полтаватеплоенерго» отримало дозвіл виконавчого комітету Полтавської міської ради — рішення №136 від 21.06.2019 р. «Про тимчасове перекриття руху транспортних засобів на вул. В. Чорновола, пов’язаних з виконанням земляних робіт по заміні ділянки теплової мережі на вул. В. Чорновола, 6–7». Відповідно до цього рішення підприємство має завершити роботи не пізніше 5 липня. Після цього рух транспортних засобів на вул. В. Чорновола буде відкрито.
Проведення земляних робіт ускладнене значною кількістю інженерних комунікацій (водогін, газопровід, каналізація, електрокабелі та мережі зв’язку), що перетинають аварійну ділянку теплової мережі. Усі земляні і монтажні роботи фахівці підприємства проводять із дотриманням вимог чинних нормативних актів.
Щоб якомога швидше завершити заміну теплової мережі, фахівці «Полтаватеплоенерго» продовжували працювати й у святкові дні — 28–29 червня. Після завершення робіт благоустрій та асфальтобетонне покриття проїжджої частини і тротуарів вул. В. Чорновола буде відновлено.
Перейти до вмісту