Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Нових Санжарах обговорили правові аспекти розвитку громад

У Нових Санжарах відбувся черговий кущовий семінар «Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині».

Модератор заходу, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий розповів присутнім про впровадження нових, амбітних та дієвих проектів для мешканців громад. Цього разу учасниками семінару стали сільські, селищні голови, депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, держслужбовці Новосанжарського, Козельщинського та Кобеляцького районів, повідомляють у Полтавській ОДА.

“Мобільні, дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги, програми правової освіти та правової допомоги, спільні комунікативні заходи – це далеко не всі форми співпраці фахівців системи безоплатної правової допомоги та представників місцевих громад”, – резюмував Олександр Черчатий.

Із його виступу присутні також дізналися про те, як громадяни можуть отримати безоплатну правову допомогу.

Спікери заходу розповіли представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування про питання децентралізації на Полтавщині, напрацьований досвід, успіхи та напрями реалізації.

Про мету загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», заходи, які проводяться для його реалізації, учасникам семінару розповіли представники органів юстиції.

Висвітлюючи блок соціальних питань, доповідачі говорили про правові засади соціального захисту громадян, пенсійну реформу, її суть та механізми реалізації.

На семінарі також розглянули питання щодо напрямів та форм протидії рейдерству в аграрній сфері, особливості реалізації реформи медицини на Полтавщині.

Серед партнерів заходу – представники Полтавської обласної ради, Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області, Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області.

Перейти до вмісту