Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

У МОН розробили стратегію розвитку інклюзивної освіти

Міністерством освіти розроблена Національна стратегія розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки. Документ оприлюднений для громадського обговорення.

Метою документа є формування інклюзивного освітнього середовища та створення умов, в яких кожна особа матиме доступ до якісної освіти з урахуванням її потреб, пише портал Освіта.ua

Зокрема, стратегія визначає три стратегічні цілі при реалізації яких: інклюзивне освітнє середовище сприятиме реалізації права на якісну освіту, державна політика забезпечуватиме освітні потреби кожної особи, суспільство є толерантним до людського різноманіття та підтримуватиме якісну і доступну освіту.

Реалізація стратегії здійснюватиметься в межах повноважень Міністерства освіти і науки, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, закладів та установ освіти та громадських організацій.

Очікується, що в результаті реалізації Національної стратегії заклади освіти стануть інклюзивними, де кожен здобувач освіти отримає підтримку та необхідні послуги відповідно до своєї індивідуальної освітньої траєкторії.

Громадське обговорення проекту документа триватиме до 15 серпня 2019 року. Зауваження і пропозиції можна надсилати на електронну адресу [email protected], телефон для довідок: (044) 481-32-39.

Перейти до вмісту