Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Цьогоріч МОЗ планує додатково закупити 2 млн доз вакцин проти кору

Україна зможе закупити додатково понад два мільйони доз вакцин проти кору, паротиту та краснухи (КПК). Це рекордний обсяг закупівлі вакцин за останні роки. Уряд затвердив відповідну постанову про можливість використання коштів, які вдалося заощадити завдяки ефективним державним закупівлям через міжнародні організації. Йдеться про суму понад 276 мільйонів гривень. 

Така кількість вакцин дозволить забезпечити Україну вакцинами проти кору навіть в умовах підвищеної потреби під час спалаху. Закуплені вакцини будуть використовувати для проведення додаткових заходів імунізації від кору, зокрема для щеплення дітей, які раніше пропустили вакцинацію з будь-яких причин (крім протипоказів) та додаткової вакцинації для дорослих із груп професійного ризику (студенти, медики, освітяни та представники силових структур). Також можливість вакцинуватися безоплатно мають дорослі будь-якого віку, якщо в них немає необхідного імунітету або відсутня інформація про щеплення в медичній картці. 

“Сьогодні ситуація з захворюваністю на кір залишається несприятливою: від початку року захворіли понад 56 тисяч людей, а це – більше ніж за весь минулий рік. Єдиний метод профілактики – вакцинація”, – йдеться у повідомленні МОЗ.

Для подолання спалаху в регіонах проводять додаткові заходи з імунізації нещеплених раніше дітей та дорослих. Успішні спецоперації вже провели в Львівській та Хмельницькій областях. З рештою регіонів МОЗ України та Центр громадського здоров’я провели підготовчі наради. 

Додаткова закупівля дозволить не лише проводити спецоперації, але й відновити резервний запас. Станом на 1 липня в регіонах України було понад 800 тисяч доз вакцини КПК. Кожен пацієнт може перевірити наявність вакцин у своєму регіоні в таблиці за цим посиланням

Перейти до вмісту