Ви тут:
Полтавщина Р Суспільство 

Створив мисливське господарство, щоб протидіяти браконьєрству, — гендиректор агрофірми «Подоляка»

Підприємець Олександр Подоляка розповів про створення єгерської служби і понад десяти первинних мисливських організацій на територіях, де працює його агрофірма. Колективи припинили і унеможливили браконьєрство.

Олександр Подоляка мав членство Українського товариства мисливців та рибалок. Він згадує, що раніше у Диканському районі знищенню мисливських тварин у великих кількостях місцевим, й не тільки — ніхто не перешкоджав:

— Ліцензія на косулю й кабана за системи товариства коштувала непід’ємні для простого мисливця гроші. Тоді вирішив створити господарство, де в першу чергу пріоритет надали б первинним місцевим мисливським колективам. Вони охороняють тваринний світ та слідкують за його раціональним використанням і відновленням.

Агрофірма «Подоляка» створила єгерську службу де працює 10 спеціалістів, яким закупили автомобілі. Мисливські угіддя цілодобово охороняються.

Зараз на території мисливського господарства створено близько 10 первинних колективів де налічується понад 385 осіб. Близько 330 з них — люди похилого віку, які полюють за символічну плату — 10 грн на рік.

Підприємство на кожен колектив щороку надає безкоштовні ліцензії на косулю і кабана. А переможців конкурсу кращого колективу преміює додатковими ліцензіями.

Господарство має всі необхідні дозволи для полювання. Воно отримує на нього право, якщо на території оптимальна чисельність тварин.

— Ліцензія на кожну тварину, що вполюють, записується в спеціальний журнал. Сюди ж вносять дані мисливців та номери їхніх квитків — всі звірі знаходяться на обліку. За часи господарювання попередніх користувачів земель Диканського району — тварин не відновлювали, їхні вбивства не контролювалися, — зауважив Олександр Подоляка. — Коли закупляю і відпускаю мисливських звірів в природне середовище — поповнюю відповідний державний фонд.

Усі, хто полює на території господарства Олександра Подоляки мають виконати трудову участь — фізично відпрацювати тут три дні: побудувати годівниці або штучні гнізда для качок.

— Мисливці беруть участь у відтворенні природних ресурсів місцевості. Любові до полювання і необхідних знань та дозволів недостатньо. Кожен зобов’язаний розуміти: бути мисливцем — велика відповідальність, — додав підприємець.

Прес-служба агрофірми «Подоляка»

Перейти до вмісту