Ви тут:
Суспільство 

Про простий і ефективний спосіб заснути розповіли вчені

Вчені провели дослідження сну і встановили, що швидко заснути допоможе прийняття ванни за 90 хвилин до відпочинку. При цьому температура води повинна бути в районі 40-43 градусів за Цельсієм. У ході дослідження вчені перевірили понад п’ять тисяч подібних експериментів.

Вивчивши їх результати, вдалося встановити, що саме тепла ванна оптимально розслаблює організм і готує людину до сну. Однак тут важливо дотримуватися оптимальної температури і часу прийому процедури, повідомляє cikavosti.com

При цьому довгий прийом ванни також небажаний, оскільки це призводить до втрати корисної мікрофлори, а також є ймовірність заснути у воді, що вже несе небезпеку для життя. Щоб закріпити результат і поліпшити його, вчені також рекомендують за дві години до того, як лягти в ліжко, не використовувати гаджети, тим більш мобільні телефони.

Світло розряджає сітківку ока і провокує посилену мозкову активність, що перешкоджає природному метаболізму. Прийом ванни за півтори години дозволить заснути мінімум на 10 хвилин швидше, а відмова від гаджетів тільки прискорить цей процес. При цьому покращиться і якість сну, що дозволить прокинутися бадьорим і повним сил.

Перейти до вмісту