Ви тут:
Спорт Суспільство Україна 

Пішов з життя Роман Вірастюк

На 51-у році життя не стало призера чемпіонату Європи 1994 року зі штовхання ядра Романа Вірастюка.

Днями Роману Вірастюку зробили складну операцію на серці, яка тривала 20 годин, пише 24 канал. Про трагічну звістку повідомив міністр молоді та спорт України Ігор Жданов на сторінці у Facebook.

“Не стало Романа Вірастюка – нашого друга, колеги, спортмена, митця, телеведучого, людини багатьох талантів, неординарної особистості з великим і добрим серцем. Для Міністерства молоді та спорту, кожного з нас – це непоправна втрата і великий біль. Співчуваємо, сумуємо та підтримуємо рідних Романа в цей важкий час. Вічна пам’ять Роману Вірастюку. Друже, нам буде дуже тебе не вистачати”, – написав Ігор Жданов.

Про те, що не стало брата написав на своїй сторінці у Фейсбук Василь Вірастюк.

“11-го лмпня Роману була проведена термінова і дуже складна операція (аневризма,розшарування черевної аорти).Він був бійцем, і незважаючи на всі АЛЕ, він боровся до останнього”, – написав Василь Вірастюк.

Останнім часом Роман (брат відомого стронгмена Василя Вірастюка) працював директором Департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України. Він брав участь в парламентських виборах 2019, але не зумів перемогти в мажоритарному окрузі в Івано-Франківській області.

У 2005 році Вірастюк переніс операцію з протезування аорти і аортальних клапанів. А наприкінці 2015 року в пресі з’явилася інформація, що Роман Вірастюк потребує ще двох кардіохірургічних операціях, почалася кампанія зі збору коштів.

Згідно з дописом Василя Вірастюка, прощання з Романом Вірастюком відбудуться 28 липня біля “Міністерства молоді та спорту”. Поховання відбудеться 29 липня, в рідному Івано-Франківську.

Роман Вірастюк – український спортсмен, штовхальник ядра. Призер Чемпіонату Європи в 1994, зайняв шосте місце на Олімпіаді в Атланті (1996). Особистий рекорд 21.34 метри в 2000 в Івано-Франківську. Брат українського стронгмена Василя Вірастюка, пише “Вікіпедія”.

Перейти до вмісту