Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Не вистачає коштів на парад? Я можу допомогти фінансово!”, – голова Полтавської облради

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький на своїй сторінці у Facebook прокоментував рішення Президент України Володимира Зеленського щодо непроведення військового параду на День Незалежності. Зокрема, він наголосив на статусності даного заходу.

“Щодо відміни параду. ЗСУ мають високу підтримку у людей, це символ України! І питання економії коштів і поруч не стоїть з такими статусними речами, як військовий парад! Мій син зараз проходить строкову службу на кордоні і разом з друзями категорично не розуміє – чому прийнято таке рішення! Не вистачає коштів? Я готовий допомогти фінансово! Скільки?!” – зазначив Олександр Біленький.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Уряду теж зауважив, що на День Незалежності  військовий парад необхідно проводити.

“…Я вважаю, що ми маємо  провести військовий парад на 24 серпня – цей парад має бути парадом гордості, доблесті, гідності нашого українського народу, нашої Української держави. І,вважаю, що під час цього параду мільйони українців зможуть засвідчити свою шану, повагу  до наших героїв, бо кожен український воїн є справжнім героєм, коли захищає нашу державу. Але, зробити це не за рахунок соціальних виплат, а зробити це за рахунок інших джерел”, – сказав Володимир Гройсман, пердає ЕСПРЕСО.

Читайте також: На сайті Президента з’явилась петиція із вимогою провести парад до Дня Незалежності

У свою чергу  Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook закликав всіх попри відміну параду 24 серпня вийти на Хрещатик і разом пройти парадом Незалежності.

“Чи буде парад — не їм вирішувати. Для патріотів України — День Незалежності — головне свято! За Самостійність і Державність віддали своє життя багато поколінь українців. Тисячі наших сучасників — кращих доньок і синів України, загинули за Незалежність у новітній війні з імперською Росією, яка триває вже п´ятий рік. Щоб вшанувати безсмертний подвиг українських героїв, закликаю усіх хто боровся і воював за Волю України — учасників Революції Гідності, ветеранів російсько-української війни, волонтерів, військових — 24 серпня 2019 року вийти на Хрещатик і разом пройти парадом Незалежності. Беріть свої бойові знамена, піднімайте прапори з якими ми боронили Україну, щоб з гаслом «Слава Україні!» і нашим військовим маршем «Зродились ми великої години!» пройти колонами головною вулицею країни. Я буду там разом з вами!”, – написав Андрій Парубій.

Перейти до вмісту