Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Миргородщині ліквідовували наслідки умовних надзвичайних ситуацій

З 24 по 27 червня у Миргороді і Миргородському районі відбулось планове командно-штабне навчання  з питань цивільного захисту, яке проводиться раз у п’ять років.

Під час командно-штабного навчання перевіряється готовність органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, відпрацьовується взаємодія між спеціалізованими службами, повідомляють в Управлінні з питань цивільного захисту населення Полтавської ОДА.

В ході навчання перевірялись дії органів управління цивільного захисту м. Миргорода і Миргородського району у разі виникнення надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з погіршенням метеорологічних умов на території міста та району й у разі виявлення африканської чуми свиней, сказу на Миргородщині.

Практичне відпрацювання дій органів управління та сил цивільного захисту проводилось під час ліквідації умовного вибуху газу в котельні ОКВПКГ «Миргородтеплоенерго», під час виникнення дорожньо-транспортної пригоди з виливом легкозаймистої речовини на автодорогу у с. Білики, загоранням кабіни бензовоза і виникненням загрози вибуху автоцистерни та пожежі на АЗС ТОВ «Марс 2018», у разі виявлення вибухового пристрою в будівлі амбулаторії КНП  «Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Миргородської міської ради і в закладі загальної середньої освіти в с. Гаркушинці Миргородського району.

Під час відпрацювання практичних дій залучались сили та засоби територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту місцевого рівня.

Заходи, які передбачені задумом проведення навчання, були виконані у повному обсязі. На загальну думку організаторів навчання, органи управління та сили цивільного захисту міста Миргород готові до виконання завдань за призначенням, а Миргородського району – в основному готові до виконання завдань за призначенням.

Перейти до вмісту