Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Харківщині згорів електровоз, який їхав з Полтави

У кабіні електровозу вантажного рухомого складу, який рухався з обласного центру Полтавщини, сталася пожежа.

Як розповіли у ГУ НП у Харківській області, подія сталася на 36-му кілометрі залізничного перегону Люботин-Західний поблизу с. Буцьківка Валківському району Харківської області.

За словами правоохоронців, горіла кабіна та тягова установка непрацюючого електровозу, який транспортувався на ремонт іншим електровозом.

Площа пожежі складала близько 30 кв.м. Безпосередньо рухомий склад складався з двох електровозів (працюючий і непрацюючий) та 56 вантажних вагонів. Рухався з Полтави до Харкова”, – йдеться у повідомленні.

Довідка. Електровоз (англ. electric locomotive; нім. Elektrolokomotive, E-Lok) — локомотив, що приводиться в рух тяговими електродвигунами, які живляться електричним струмом від контактної мережі.

Електровоз з контактною мережею з’єднується струмознімачем, а з рейками (зворотним проводом електричного кола) — колісними парами. Рух від електродвигунів до коліс передається механічною передачею. Розрізняють: кар’єрні електровози і тягові агрегати, маневрові електровози для внутрішньозаводського транспорту і маневрово-вивізної роботи на підземних коліях великих промислових підприємств, спеціальні та рудникові.

Перейти до вмісту