Ви тут:
ВИБОРИ 2019 Полтавщина Суспільство 

На двох ДВК Полтавщини ОПОРІ відмовились надавати копії протоколів про підрахунок голосів

На ДВК №531239 (Полтава) та №531082 (Кременчук) спостерігачам ОПОРИ члени ДВК відмовились надавати копії протоколів з печаткою. ОПОРА звернулась із заявою про перешкоджання діяльності спостерігачам до поліції.

В обох випадках члени дільничних комісій погодились надати лише копії протоколів без печаток. За словами спостерігачів ОПОРИ, члени ДВК сказали, що проставлять печатки пізніше, коли саме не уточнили, повідомляють у прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області.

Згідно з частиною 10 статті 91 Закону України «Про вибори народних депутатів» кандидатам у депутати, їх довіреним особам, уповноваженим особам партій, офіційним спостерігачам, які були присутні при підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, на їх прохання невідкладно видаються копії протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, у тому числі з поміткою “Уточнений”, засвідчені на кожній сторінці головою і секретарем дільничної виборчої комісії та скріплені печаткою виборчої комісії, з розрахунку не більш як по одній копії протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу для кожної партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці в одномандатному окрузі для кожного кандидата у депутати в одномандатному окрузі та не більш як по одній копії кожного протоколу для кожного офіційного спостерігача.

Згідно з пунктом 8 частини 9 статті 78 Закону офіційний спостерігач від партії, кандидата у депутати, громадської організації має право отримувати копії протоколів про передачу виборчих бюлетенів, про підрахунок голосів і встановлення підсумків голосування та інших документів у випадках, передбачених цим Законом.

Відносно даних порушень ОПОРА звернулась з відповідними заявами до поліції.

Перейти до вмісту